Naszály Elég régen volt már eme eset ahhoz, hogy néhány részletet elfelejtsek. Mindenesetre eddigi rekord táv (27km), de a leírás rövid lesz, nem volt túlságosan sokrétű és érdekes túra. :)

Reggel Vácról indultunk busszal, kettőt is lekéstünk... a harmadik végül elvitt minket. A buszon egy néni sokat magyarázott, és az időjárás sem tűnt nagyon barátságosnak. Az egyik kosdi kisboltban némi reggeli és pár elem feltankolása után irányba álltunk a piroson Rád felé.

 

Rád párában Rád néhány kilométerre volt, könnyű ám nagyon sáros terepen értünk át a ködbe burkolt faluba, szép volt a rálátás. Itt a boltban pecsételtünk, majd tovább vettük az irányt Vácduka felé. Félúton kis letérőt tettünk a Csekei kápolnaromhoz.

Ennyi van a kápolnából A régi fotókat látva szép hely lehetett, mára néhány kőrakás maradt a kápolnából. Amilyen szép dombon van, nem csoda hogy a nénik-bácsik már nem nagyon látogatták. Fenn megtaláltunk egy ládát, megebédeltünk, majd megpróbáltunk a csúszós sáros havas fűvel nehezített sárterepen lejutni vissza a domb aljába. Végül is sikerült. :)

 

Magyarország legnagyobb piros jelzése Vácdukán újabb bolt és pecsét, majd Sződig (Csörögön át)  elég sok beton várt ránk. Útközben találkoztunk Magyarország legnagyobb piros jelzésével is. :)

 

Sződ és Vácrátót között egy több kilométeres négyzet alakú kitérőt ír le a piros - erre azért emlékszem jól, mert már nagyon szerettem volna egy újabb kocsmába betérni, de már Vácrátóton. :)

A huszonhetedik kilométer elég lassan és visszafogottan ment, és mikor már azt hittem, a bakancsomról a sár is le fog hullani - még egy adag azért következett, miközben megkerültük a Vácrátóti botanikus kertet. Sajnos hátulról nem lehet bemenni a kertbe, ahonnan mi érkeztünk.

 

A buszra várva még csöveztünk kicsit a megállóban, irodai "zuhany", kóruspróba és alvás. :)

 

 

asd

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés